Fashiontrends voor watersporters

Nederland is echt een waterland. Voor de liefhebber van water is Nederland bij uitstek het land om te bezoeken. Zo kan je ons mooie kikkerlandje genieten van konkelende rivieren, stadsgrachten, maar ook de mooie, ruige zee die voor een groot deel ons land omringd. Wij Nederlanders zijn dan ook echte waterliefhebbers. Van zeilen op één van de mooie meren, tot kitesurfen op de zee. Nederland is ideaal voor het beoefenen van verschillende watersporten. Het leuke is, vaak herken je ook de waterliefhebber aan zijn kleding. Watersporters hebben vaak een eigen kledingstijl. Zo is Gaastra een bekend merk voor zeilers, maar ook bij pleziervaarders. Benieuwd naar de overige fashiontrends voor watersporters? Je leest ze hier!

Fleece vesten

Hoewel de fanatieke watersporters graag zoveel mogelijk op het water te vinden zijn, zit het weer niet altijd mee. Vooral in Nederland kan het weer van het ene op het andere moment compleet omslaan. Ook wanneer de zon volop schijnt, kan het op het wat nog een stuk kouder zijn dan aan land, vaak zijn watersporters als zeilers warm gekleed met een fleece vest. Het voordeel van een fleece vest is dat je er flexibel in bewegen kunt en het je lichaamstemperatuur goed vasthoudt wanneer het flink waait. 

Dry bag

Wat bij geen enkele watersporter mag ontbreken is een dry bag. Of je het wilt of niet, wanneer je op of in het water te vinden bent, is de kans groot dat je nat wordt. Wanneer je spullen meehebt waarvan je niet wilt dat ze nat worden, kan je deze opbergen in een dry bag. Een dry bag kan je zo afsluiten dat water er niet bij kan, hierdoor kan je waardevolle spullen als je portemonnee en telefoon gewoon meenemen. Een dry bag wordt vaak door SUP’ers gebruikt. Al peddelende door de stadsgrachten zijn hun waardevolle spullen veilig en droog.

Wetsuit

Voor de actieve watersporters zoals wind- en kitesurfers kan het watertemperatuur verraderlijk zijn. Ook al schijnt de zon en is het een heerlijke temperatuur van een graad of 25, het water is vaak een stuk koeler. Omdat je bij win- en kitesurfen nog wel eens in het water beland, is het belangrijk dat je de juiste kledij aanhebt om niet onderkoeld te raken. Zo is in Nederland een zwembroek alleen onvoldoende. Een wetsuit is noodzakelijk om onderkoeling te voorkomen. Let bij het kopen van een wetsuit er wel goed op dat je verschillende soorten wetsuits hebt. Zo heeft een dames wetsuit net weer andere vormen als een heren wetsuit.

Watersportkleding shoppen

Benieuwd naar de laatste trends op het gebied van watersportkleding? Bekijk dan snel het aanbod van Funsport Makkum. Funsport Makkum heeft alles op het gebied van water- en wintersport. Van materialen tot bijpassende kleding. Je bestelt het eenvoudig online of fysiek in de winkel in Makkum.